Hållbart fiske

Senaste nytt på Gårdsfisk®

Vi håller dig uppdaterad

2016-12-20
Rökt Clarias från Gårdsfisk på bästa sätt!

Tänkte visa hur vi tar tillvara på en Rökt Clarias från Gårdsfisk på bästa sätt. Genom metoden får man fina filéer som enkelt kan delas upp i portionsbitar. Vi tycker också att fiskens kött blir bättre och snyggare  :-).

Har fått frågan om varför det finns lite blodrester längs ryggraden och vill bara informera om att det är helt naturligt då fisken faktiskt levt innan vi slaktade den. Alla fiskar är genomrökta och detta påverkar inte köttet eller smaken. Följ vårt sätt att filea så får ni inte bara bra smak utan även fina fasta fileer. OBS använd vass kniv.
profilklader_bg
2016-11-11
Framtida klassiker på det svenska julbordet

Varmrökt Clarias är en framtida klassiker på det svenska julbordet, fisken karakteriseras av ett fast kött och där en varsam saltning och rökning framhäver fisken milda smaker. Clarias är rökt av traditionellt ålrökeri och innehåller inga tillsatser. Clarias är producerad av Gårdsfisk på svenska gårdar med minimal miljöpåverkan. Gårdsfisk utvecklar framtidens fiskodlingar med ansvar i hela odlingskedjan för att skapa hållbara fiskodlingar på den svenska landsbygden.

Fisken är producerad på ett hållbart sätt i Gårdsfisks integrerade lant- och vattenbrukssystem i Skättilljunga i Skåne. Gårdsfisk har vunnit flertalet priser för sina insatser mot ett hållbart vattenbruk och fick stolta ta emot Änglamarkspriset 2016.
profilklader_bg
2016-10-08
Änglamarkspriset 2016

I år delas Änglamarkspriset ut för 15:e året i rad. Pristagaren har röstats fram av svenska folket och de fyra finalisterna utsågs av Änglamarksprisets jury. Intresset för Änglamarkspriset är stort - tusentals har valt att rösta på sin favorit.

Bland fyra värdiga finalister var det Gårdsfisk som fick flest svenska hjärtan att klappa. Prisutdelningen ägde rum på Skansen i Stockholm där Gårdsfisk vann.

Läs hela artikeln här