top of page

Låt oss presentera
våra jordnära fiskar

Att laga fisk är inte svårt, att laga Gårdsfisk är lika lätt. Som några av världens vanligaste matfiskar passar de i vanliga fiskrätter - testa att byta ut torsken eller abborren mot rödstrimma. Eller byt ut kycklingen eller fläskfilén mot clarias.

 

Detta är fiskar som tål högre temperaturer vid tillagning och håller ihop bra, även i wok och soppa.

_edited.jpg

Filé av
Rödstrimma
(Ej beställningsbar)

Rödstrimma har ett vitt magert kött med fast textur med mjuka lameller som skivar sig lätt. Filén är saftig. Fisken har en vacker marmorering, det är därför vi kallar den rödstrimma. Rödstrimma är en kulinarisk kameleont som passar såväl med koriander och lime som med pepparrot och brynt smör. På grillen är den en stjärna, gärna helgrillad.  Se det som den nya ”torsken”, ”abborren” eller ”gösen”. Helt enkelt en jättebra fisk.

Clariasburgare.jpg
Logga fisk för framtiden blå.png

Ryggbit av
Gårdsclarias

Clarias är en halvfet kotlettfisk, rik på omega 3, med spänstigt och fast kött som för tankarna till både kyckling, marulk och fläskfilé. Smaken är ren och elegant. Clarias tål mycket i köket. Den klarar höga temperaturer och längre tillagning, vilket gör att den passar i både bouillabaise,  paella eller en het Tom Yam. Helt enkelt en jättebra fisk.

_I7A5344.jpg

Färs av
Gårdsclarias

Färs på Gårdsclarias är en given succé i köket! Färsen kan användas precis som vanlig nötfärs för att göra t.ex köttbullar, Wallenbergare eller tacos – fast med mycket lägre klimatpåverkan! Clarias är en medelfet matfisk med fast kött som tål höga temperaturer i pannan, på grillen och i ugnen.

Beställ gårdsfisk direkt
från oss på gården

Orderförfrågan
bottom of page