

FISH TACOS MED CLARIAS
TOPPAT MED SRIRACHA
MAYO OCH KORIANDER
INGREDIENSER
(4 PORTIONER)
500 g ryggbit av Gårdsclarias
1 msk olja
2-3 klickar smör
200 g körsbärstomater
2-3 avokado
150 g rödkål
1 kruka koriander
1 rödlök
1 paket fetaost
8 mini tortillabröd
KRYDDBLANDNING
1 tsk spiskummin
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk paprikapulver
SÅS
1,5 dl créme fraiche
0,5 dl majonäs
1 tsk Sriracha
saft från 1/2 lime
1 vitlöksklyfta
1 krm salt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader, eller 180 grader om det är en varmluftsugn.
2. Blanda samman kryddorna till kryddblandningen.
3. Lägg Clarias filéerna i en ugnsfast form och strö på rikligt med kryddblandning. Drissla olja över filéerna och lägg en klick smör på varje filé.
4. Tillaga fisken ca 20-25 min längst upp i ugnen tills den är genomstekt.
5. Blanda samman alla ingredienserna till såsen i en skål. Smaka av med mer Sriracha om man vill ha extra hetta.
6. Skär och hacka upp alla grönsakerna och pressa lite lime över avokadon så att den inte blir brun i färgen.
7. Smula sönder fetaosten och lägg i en skål.
8. Skär fisken i lagom stora bitar när den har kommit ut ur ugnen.
9. Lägg alla tillbehör i ett tortillabröd, lägg i fisken och häll på sås och gärna lite limesaft. Toppa med färsk koriander.