

CLARIASBURGARE
INGREDIENSER
(4 PORTIONER)
400 g färs av Gårdsclarias
Salt och peppar
Sallad
Tomat
Rostad lök
Valfritt fett
Hamburgerbröd
Sås
1 dl naturell yoghurt
2 msk majonäs
1 tsk fransk senap
2 msk hackad gurka
Salt
Salt
Picklad rödlök
1 dl ättiksprit 12%
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 dl rödlökar
GÖR SÅ HÄR
1. Skala och skär löken i tunna skivor.
2. Häll alla ingredienser till lagen i en kastrull och ta av när det börjar koka. Häll över rödlöken och låt vila.
3. Lägg färsen i en bunke och krydda med salt och peppar. Provstek en liten bit av färsen för att kontrollera kryddningen.
4. Rulla stora bollar av färsen och platta till dem. Stek i valfritt
fett tills burgaren fått fin färg och är färdig inuti.
5. Blanda alla ingredienser till såsen och rör runt.
6. Rosta hamburgerbrödet och lägg i burgaren och alla tillbehören tillsammans med såsen och den picklade löken.