Gårdsfisk logo_RGB.png
Fler nyheter

2 Juli 2019

Unikt samarbete med Citygross

City Gross var först bland landets dagligvarukedjor med att endast sälja fisk från hållbara bestånd. Nu har de tagit nästa steg och inleder ett unikt samarbete med Gårdsfisk. Det innebär att samtliga butiker kompletteras med hållbart landuppfödd fisk från Skåne. – Konsumenter ställer allt högre krav på att maten de äter ska vara hållbar och fisk är inget undantag. Vi är glada över att inleda ett samarbete med en inhemsk aktör som skapar fler möjligheter för våra kunder att äta fisk, utan att bidra till flera av dagens miljöproblem. Eftersom Gårdsfisk verkar på skånska gårdar bidrar vi också till en levande landsbygd, säger Madeleine Rispe, kategorichef för fisk på City Gross. Drygt hälften av all fisk som konsumeras idag är odlad. Men fiskodlingar till havs har stor miljöpåverkan och kan bidra till utfiskning av världshaven. Som första aktör i Sverige har Gårdsfisk i Skättilljunga visat att det går att producera fisk på land. Deras fiskodling är dessutom konstruerad som ett slutet system där 95 procent av vattnet återanvänds, bland annat på åkermark. – Av den fisk vi äter i Sverige är 75 procent importerad. Det vill vi ändra på. Våra fiskar är lämpliga att föda upp. Dels för att de växer fort, kan leva tätt, inte blir sjuka och därav inte behöver medicineras. Dessutom kan de äta en hög andel vegetabiliskt foder, säger Johan Ljungquist, VD och grundare av Gårdsfisk. Samtliga butiker
City Gross blir den första livsmedelskedjan i landet med att erbjuda Gårdsfisk i samtliga butiker. – Kunderna kommer först och främst kunna köpa hel fisk och filé av Rödstrimma och Clarias i våra färskvarudiskar. Så småningom ska utbudet kompletteras ytterligare, säger Madeleine och fortsätter: – Vi gör så mycket vi kan för att bidra till ett hållbart fiske. Våra kunder kan känna sig trygga med att fisken som säljs på City Gross kommer från stabila bestånd, fångade med godkända redskap samt inom hållbara fiskezoner.

Unikt samarbete med Citygross
Fler nyheter

5 februari 2019

Gårdsfisk tecknar första externa gården

Gårdsfisk har tecknat det första kontraktet med en lantbrukare för att producera fisk på ytterligare en gård. Förberedelse pågår för fullt och den första fisken uppfödd på Maltesholm i Skåne beräknas nå butik till julen 2019.

Gårdsfisk tecknar första externa gården
Fler nyheter

30 oktober 2018

Dags för hållbar fisk på julbordet

Till jul, påsk och midsommar kan Coop och Ica ta hem helrökt Clarias från centrallager på ICA 262424 och Coop 54320. Be din butik ta hem hållbar fisk till julbordet! Det går att beställa redan nu.

Läs mer
Dags för hållbar fisk på julbordet
Fler nyheter

20 september 2018

Träff för intresserade fiskbönder

19 november bjuder vi in till en träff där vi berättar om vårt koncept för dig som vill bredda din verksamhet med fisk. 

Träff för intresserade fiskbönder