top of page
GF_Pil_Cirkel.png

Dirty Tacos dubbelpanerade Gårdsclarias med lime & gingermayo, chilipicklad gurka, koriander och salladslök

INGREDIENSER

(4 PORTIONER)

Panerad Gårdsfisk

500 g ryggbit av Gårdslarias

2 ägg

1 dl mjöl

2 dl panko


Ginger & limemayo

2 dl majonäs

1 lime (saften & gärna lite zest)

1 msk riven färsk ingefära

1 tsk japansk soja

Valfritt: Sriracha för sting


Chilipicklad gurka

1 gurka

3 tsk risvinäger

2 tsk socker

1 tsk salt

Chili Här finns några olika alternativ: 1 hel färsk chili, 2 tsk koreanskt chilipulver (Gochugaru) eller 2 tsk vanliga chiliflakes. Ta det du har närmast till hands!


Tillbehör

8 små vetetortillas

1 påse ruccola

Salladslök

Koriander

Olja till fritering eller stekning


TIPS! Toppa dina tacos med någon av Dirty Tacos starka såser för en extra kick på smakerna. Såserna finns att köpa i alla Dirty Tacos restauranger.

GÖR SÅ HÄR


1. Börja med gurkan så att den hinner stå en stund, denna kan man göra i förväg också för att förkorta matlagningstiden. Skiva gurkan (så tunt du kan), mandolin är att föredra men även kniv eller osthyvel funkar fint. Ta det du har hemma.


2. Lägg gurkan i en skål och tillsätt de resterande ingredienserna. Blanda ihop (massera gärna in gurkan i blandningen). Ställ i kylen under press i minst en halvtimme.


3. Måtta upp majonäs i en skål och tillsätt övriga ingredienser. Rör ihop och smaka av tills du är nöjd med smaken, hettan och sältan. Ställ in i kylen medan du gör iordning fisken.


4. Dela fisken i passande bitar, tänk på att bröden är små. Vispa upp äggen och lägg upp alla paneringskomponenter i varsina skålar. Fisken (som du delat upp i bitar) doppar du sedan först i mjöl, sedan ägg och sist panko. Gör denna process två gånger för att få riktigt krispig Gårdsfisk. Fritera fisken för optimal krispighet, annars funkar det fint att steka fisken i rikligt med olja i pannan. Tänk på att ha ett lock nära till hands om du väljer att fritera i gryta.


5. Nu är det dags att bygga din taco! Värm brödet i en torr stekpanna eller i micron, lägg på ruccola, sedan fisken. Toppa med mayo, salladslök och koriander.


6. NJUT av den smakkombination du nu upplever. Av fisk från gård.

Vi hoppas att det ska smaka! Vill du hänga med oss på vår resa där vi ska rädda haven? Eller se mer av vårt dagliga arbete på gården? Titta då in på vår Instagram och håll utkik!

bottom of page