
PYTT I PANNA MED RYGGBIT AV GÅRDSCLARIAS, STEKT ÄGG OCH RÖDBETOR
INGREDIENSER
(4 PORTIONER)
500 g ryggbit av Gårdsclarias
1 kg potatis
2 medelstora gula lökar
Ägg
Inlagda rödbetor
Salt
Peppar
Smör att steka i
GÖR SÅ HÄR
1. Skala potatisen och koka den i saltat vatten.
2. Häll av vattnet när potatisen är mjuk och låt svalna.
3. Skär potatisen i små bitar.
4. Skär Clarias fileérna i små kuber.
5. Hacka löken i lagom storlek och fräs i en stekpanna med en klick smör i någon minut.
6. Lägg löken till sidan och stek fisken tills den fått fin färg, lägg sedan i potatisen och stek tills allt fått fin färg, salta och peppra efter smak. Tillsätt sedan löken i pytten.
7. Servera med stekt ägg och inlagda rödbetor
Vi hoppas att det ska smaka! Vill du hänga med oss på vår resa där vi ska rädda haven? Eller se mer av vårt dagliga arbete på gården? Titta då in på vår Instagram och håll utkik!