top of page

RÖDSTRIMMA MED KANTARELLER OCH ÖRTSMÖR

INGREDIENSER

(4 PORTIONER)

400 g filé av Rödstrimma

900 g potatis

150 g kantareller

1/2 dl hackad gräslök

1/2 dl hackad dill

75 g smör

Smör till stekning

1 dl mjöl

Salt

Vitpeppar

GÖR SÅ HÄR

1. Skala och koka potatis.


2. Salta och peppra fileerna på båda sidorna och vänd sedan i mjöl så dom täcks helt.


3. Stek fileerna i rikligt med smör i några minuter på var sida tills dom är genomstekta och lägg sedan åt sidan och håll dem varma.


4. Skölj stekpannan och stek sedan kantarellerna tills dom mjuknat och fått en fin gyllene färg.


5. Bryn sedan smöret och tillsätt de hackade örterna precis innan servering.


6. Servera rödstrimman med potatis, kantareller och ringla över örtsmöret.

Vi hoppas att det ska smaka! Vill du hänga med oss på vår resa där vi ska rädda haven? Eller se mer av vårt dagliga arbete på gården? Titta då in på vår Instagram och håll utkik!

bottom of page