top of page

RAMEN MED RÖDSTRIMMA

INGREDIENSER

(4 PORTIONER)

300 g filé av Rödstrimma

200 g nudlar

200 g svamp

1/2 knippe salladslök

1/2 chili

2 tsk riven ingefära

3 vitlöksklyftor

2-3 msk japansk soya

1 msk sesamolja

2 tsk honung

2 tsk vitvinsvinäger

3 msk Grönsaksfond

1 liter vatten

Färska böngroddar

Olja till stekning

Salt

GÖR SÅ HÄR

1. Skär svampen och bryn i en kastrull med olja.


2. Hacka salladslök, chili och stek tillsammans med svampen.


3. Riv ingefära och pressa vitlöken och häll i kastrullen tillsammans med sesamoljan, soya, vitvinsvinäger och honung.


4. Blanda grönsaksfond med vatten och häll i. Låt sjuda i 20 minuter.


5. Koka nudlar enligt anvisningar.


6. Skär fisken i lagom stora bitar, salta och stek i olja i några minuter.


7. Servera ramenbuljongen med nudlar, böngroddar ,färsk salladslök ,stekta rödstrimma och strö sesamfrön på toppen

Vi hoppas att det ska smaka! Vill du hänga med oss på vår resa där vi ska rädda haven? Eller se mer av vårt dagliga arbete på gården? Titta då in på vår Instagram och håll utkik!

bottom of page