top of page

WALLENBERGARE MED POTATISPURÉ, LINGON OCH GRÖNA ÄRTOR

INGREDIENSER

(4 PORTIONER)

Wallenbergare

400 g färs av Gårdsclarias

2 äggulor

1 dl vispgrädde

1 tsk salt

1 krm finmalen svartpeppar

Ströbröd


Potatispuré

1 kg mjölig potatis

3,5-4 dl mjölk

2 krm vitpeppar

1-1,5 tsk salt

50 g smör


Till servering

25-50g smör

Gröna ärtor

Rårörda lingon

GÖR SÅ HÄR

1. Färsen, äggulorna och vispgrädden ska vara kylskåpskalla.Blanda färsen med äggulorna och lite av vispgrädden åt gången, rör tills det gått ihop. Salta och peppra.


2. Pressa och forma färsen till 4 stora biffar och vänd i ströbröd. Låt vila i 5 minuter innan du steker dom.


3. Skala och koka potatisen tills den blivit mjuk. Häll av vattnet och pressa potatisen ner i kastrullen. Värm mjölken och tillsätt sedan mjölken, smöret och krydda med vitpeppar och salt. Blanda väl.


4. Stek wallenbergarna på medelhög värme i ca 5 minuter på var sida.


5. Koka ärtorna enligt förpackningen.


6. Smält smöret i en kastrull och låt bryna tills det fått en gyllene färg och nötaktig smak.


7. Servera Wallenbergarna med potatispurén, kokta ärtor, rårörda lingon och det brynta smöret.

Vi hoppas att det ska smaka! Vill du hänga med oss på vår resa där vi ska rädda haven? Eller se mer av vårt dagliga arbete på gården? Titta då in på vår Instagram och håll utkik!

bottom of page