top of page
GF_Pil_Cirkel.png

Bouillabaisse med ryggbit av Gårdsclarias toppat med saffransaioli

INGREDIENSER

(4 PORTIONER)

250 g ryggbit av Gårdsclarias

1 gul lök

2 vitlökar

2 små morötter

1 mindre palsternacka

4 dl vitt vin

4 dl vatten

2,5 msk fiskfond

1 tsk timjan

1/2 tsk fänkålsfrön

10 musslor (frysta förkokta)


Saffransaioli

1 dl crème fraiche

1/2 dl majonnäs

1 vitlök

Saffran

GÖR SÅ HÄR

1. Hacka den gula löken och vitlöken. Fräs på låg värme i lite smör eller olja så den blir mjuk.


2. Hacka morötterna och palsternackan fint och fräs tillsammans med löken i en halv minut.


3. Häll i fonden, vattnet och vinet och låt sjuda 10 minuter.


4. Dela fisken i lagom stora bitar och lägg i. Låt sjuda ytterligare 10 minuter.


5. Smaka av med salt och häll sedan i musslorna och stäng av värmen på plattan. När musslorna öppnat sig och blivit varma är det dags att servera soppan.


6. Blanda ihop crème fraiche, majonnäs och vitlök. Häll i saffran lite i taget och smaka av.


7. Servera soppan med en klick saffransaioli och en bit gott rustikt bröd.

Vi hoppas att det ska smaka! Vill du hänga med oss på vår resa där vi ska rädda haven? Eller se mer av vårt dagliga arbete på gården? Titta då in på vår Instagram och håll utkik!

bottom of page