top of page
GF_Pil_Cirkel.png

Clariascake med varmrökt Gårdsclarias

INGREDIENSER

(4 PORTIONER)

Fyllning

1 hel Varmrökt Clarias

200 g kavring

75 g smör

500 g philadelphia

3 dl crème fraiche

2 msk tångkaviar

1 kruka dill

3 tsk riven pepparrot

1 stor rödlök

1 tsk agar agar

Salt

Peppar


Till servering

1 citron

GÖR SÅ HÄR

1. Bryn smöret i en stekpanna. Kör sedan smöret tillsammans med kavringen i en matberedare och tryck ut blandningen i en springform.


2. Filéa Clariasen enligt instruktionsvideon på vår hemsida. Hacka sedan fisken fint.


3. Ta 1 tsk agar agar och blanda med 2 msk kallt vatten i en skål och låt stå några minuter medan resten av fyllningen förbereds.


4. Hacka dillen och rödlöken fint, blanda sedan samman alla ingredienser till fyllningen utom agar agar. Salta och peppra efter smak.


5. Värm agar agar blandningen i micron på högsta effekt i 25 sekunder och blanda sedan ner det tillsammans med fyllningen. Se till att röra om ordentligt.


6. Bred ut fyllningen ovanpå kavringbotten och ställ sedan in cheesecaken minst två timmar i kylen.


7. Pressa över citronsaft över hela cheesecaken innan servering. OBS! Blanda ej citronsaften i fyllningen till cheesecaken då den ej kommer att stelna då.

Vi hoppas att det ska smaka! Vill du hänga med oss på vår resa där vi ska rädda haven? Eller se mer av vårt dagliga arbete på gården? Titta då in på vår Instagram och håll utkik!

bottom of page