top of page
GF_Pil_Cirkel.png

Fish taco med ryggbit av Gårdsclarias

INGREDIENSER

(4 PORTIONER)

500 g ryggbit av Gårdsclarias

1 msk olja

2-3 klickar smör

200 g körsbärstomater

2-3 avokado

150 g rödkål

1 kruka koriander

1 rödlök

1 paket fetaost

8 mini tortillabröd


Kryddblandning

1 tsk spiskummin

1/2 tsk chilipulver

1/2 tsk salt

1 krm peppar

1 tsk paprikapulver


Sås

1,5 dl crème fraiche

0,5 dl majonnäs

1 tsk Sriracha

Saft från 1/2 lime

1 vitlöksklyfta

1 krm salt

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader, eller 180 grader om det är en varmluftsugn.


2. Blanda samman kryddorna till kryddblandningen.


3. Lägg Clarias filéerna i en ugnsfast form och strö på rikligt med kryddblandning. Drissla olja över filéerna och lägg en klick smör på varje filé.


4. Tillaga fisken ca 20-25 min längst upp i ugnen tills den är genomstekt och mellan 65-70 grader.


5. Blanda samman alla ingredienserna till såsen i en skål. Smaka av med mer Sriracha om man vill ha extra hetta.


​6. Skär och hacka upp alla grönsakerna och pressa lite lime över avokadon så att den inte blir brun i färgen.


7. Smula sönder fetaosten och lägg i en skål.

8. Skär fisken i lagom stora bitar när den har kommit ut ur ugnen.


​9. Lägg alla tillbehör i ett tortillabröd, lägg i fisken och häll på sås och gärna lite limesaft. Toppa med färsk koriander.

Vi hoppas att det ska smaka! Vill du hänga med oss på vår resa där vi ska rädda haven? Eller se mer av vårt dagliga arbete på gården? Titta då in på vår Instagram och håll utkik!

bottom of page