top of page
GF_Pil_Cirkel.png

Fiskburgare med coleslaw

INGREDIENSER

2 PORTIONER

Fiskburgare

250 g färs av Gårdsclarias
1 msk hackad färsk koriander

1/2 röd chili

Zest från 1/2 lime
0,5 tsk salt

1 krm svartpeppar
smör och olja till stekning


Coleslaw

200 g vitkål (ca 5 dl rivna)

0,5 tsk salt

1 tsk vinäger (röd eller vit spelar ingen roll)

1 morot

0,5 dl majonnäs

2 dl crème fraiche

1 tsk dijonsenap

Ev. lite salt och nymalen svartpeppar


Vid servering

2 hamburgerbröd (Gärna brioche)
Salladsblad

Rödlök

GÖR SÅ HÄR

1. Strimla vitkålen tunt, använd mandolin eller varför inte en osthyvel.


2. Massera in salt och vinäger i kålen. Låt stå i ca 15 minuter.


3. Skala och riv moroten. Krama ur vätskan ur och häll bort vätskan från vitkålen.


4. Tillsätt morötter, crème fraiche, dijonsenap och svartpeppar och rör ihop. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt.


5. Lägg färsen i en bunke. Tillsätt koriander, finhackad chili, zesten från en lime, salt och peppar och arbeta samman tills allt är välblandat.


6. Forma 2 stycken burgare och stek på medelvärme i smör och olja tills de är genomstekta.


7. Servera burgarna med salladsblad, rödlök och coleslaw.

Vi hoppas att det ska smaka! Vill du hänga med oss på vår resa där vi ska rädda haven? Eller se mer av vårt dagliga arbete på gården? Titta då in på vår Instagram och håll utkik!

bottom of page