Fiskburgare med färs av Gårdsclarias
INGREDIENSER
(4 PORTIONER)
400 g färs av Gårdsclarias
Salt och peppar
Sallad
Tomat
Rostad lök
Valfritt fett
Hamburgerbröd
Sås
1 dl naturell yoghurt
2 msk majonäs
1 tsk fransk senap
2 msk hackad gurka
Salt
Picklad rödlök
1 dl ättiksprit 12%
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 dl rödlökar
GÖR SÅ HÄR
1. Skala och skär löken i tunna skivor.
2. Häll alla ingredienser till lagen i en kastrull och ta av när det börjar koka. Häll över rödlöken och låt vila.
3. Lägg färsen i en bunke och krydda med salt och peppar. Provstek en liten bit av färsen för att kontrollera kryddningen.
4. Rulla stora bollar av färsen och platta till dem. Stek i valfritt fett tills burgaren fått fin färg och är färdig inuti.
5. Blanda alla ingredienser till såsen och rör runt.
6. Rosta hamburgerbrödet och lägg i burgaren och alla tillbehören tillsammans med såsen och den picklade löken.
Vi hoppas att det ska smaka! Vill du hänga med oss på vår resa där vi ska rädda haven? Eller se mer av vårt dagliga arbete på gården? Titta då in på vår Instagram och håll utkik!