top of page
GF_Pil_Cirkel.png

Fiskburgare med färs av Gårdsclarias

INGREDIENSER

(4 PORTIONER)

400 g färs av Gårdsclarias

Salt och peppar

Sallad

Tomat

Rostad lök

Valfritt fett

Hamburgerbröd


Sås

1 dl naturell yoghurt

2 msk majonäs

1 tsk fransk senap

2 msk hackad gurka

Salt


Picklad rödlök

1 dl ättiksprit 12%

2 dl strösocker

3 dl vatten

2 dl rödlökar

GÖR SÅ HÄR

1. Skala och skär löken i tunna skivor.


2. Häll alla ingredienser till lagen i en kastrull och ta av när det börjar koka. Häll över rödlöken och låt vila.


3. Lägg färsen i en bunke och krydda med salt och peppar. Provstek en liten bit av färsen för att kontrollera kryddningen.


4. Rulla stora bollar av färsen och platta till dem. Stek i valfritt  fett tills burgaren fått fin färg och är färdig inuti.


5. Blanda alla ingredienser till såsen och rör runt.


6. Rosta hamburgerbrödet och lägg i burgaren och alla tillbehören tillsammans med såsen och den picklade löken.

Vi hoppas att det ska smaka! Vill du hänga med oss på vår resa där vi ska rädda haven? Eller se mer av vårt dagliga arbete på gården? Titta då in på vår Instagram och håll utkik!

bottom of page