top of page
GF_Pil_Cirkel.png

Fiskköttbullar med gräddsås, lingon och pressgurka

INGREDIENSER

(4 PORTIONER)

400 g Fiskköttbullar

1 kg potatis

Salt

Smör till stekning


Gräddsås

1 dl vatten

1 buljongtärning (svamp eller kött)

3 dl grädde

1/2 tsk kinesisk soja

1/2 krm vitpeppar

2 msk brun Maizena redning

2 tsk gelé eller lingonsylt


Snabb pressgurka

1/2 gurka

1/2 dl ättika 12%

1 dl socker

1 1/2 dl vatten

1/2 krm Vitpeppar

2 msk hackad Persilja


Tillbehör

Lingonsylt



GÖR SÅ HÄR

1. Skala och lägg potatisen i en kastrull med saltat vatten och koka tills de känns färdiga med en provsticka.


2. Häll ättika, vatten och socker i en kastull, värm upp och rör om tills sockret löst sig. Låt svalna.

Hyvla gurkan tunt och lägg ner i lagen. Krydda med vitpeppar och rör runt. Häll i persiljan.


3. Lägg en klick smör i en stekpanna och stek fiskköttbullarna.  Lägg undan fiskköttbullarna på ett fat med folie.


4. Ta en kastrull och häll i vattnet till såsen och koka upp. Smula ner buljongtärningen när vattnet kokar och rör runt tills buljongtärningen löst sig helt. Häll i grädde och soja och låt puttra en stund. 


5. Krydda med vitpeppar. Rör ner maizena och rör om tills det tjocknat. Smaka av med lingonsylt eller gelé och blanda ner väl i såsen.


6. Servera fiskköttbullarna med den kokta potatisen, brunsås, lingonsylt och pressgurkan.

Vi hoppas att det ska smaka! Vill du hänga med oss på vår resa där vi ska rädda haven? Eller se mer av vårt dagliga arbete på gården? Titta då in på vår Instagram och håll utkik!

bottom of page