top of page
GF_Pil_Cirkel.png

Gravad Rödstrimma

INGREDIENSER

4 PORTIONER (FÖRRÄTT)

250 g filé av Rödstrimma eller ryggbit av Clarias

1 msk strösocker

1 msk fint salt

1 tsk mald vitpeppar

0,5 dl fint hackad dill

1 citron till servering

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda socker, salt och vitpeppar.

2. Gnid in ryggbiten eller filéerna med kryddblandningen. Strö över fint hackad dill och vik ihop fiskbitarna. 

3. Lägg filéerna i en plastpåse på en tallrik i kylen ca 2 dygn. Vänd gärna på plastpåsen 2-3 gånger.

4. Efter 2 dagar, skär upp och servera fisken med citronklyftor och mer fint hackad dill!

Vi hoppas att det ska smaka! Vill du hänga med oss på vår resa där vi ska rädda haven? Eller se mer av vårt dagliga arbete på gården? Titta då in på vår Instagram och håll utkik!

Gårdsfisk finns hos utvalda återförsäljare.

Sticker Fisk från Svenska bönder

Följ med oss ner på djupet.

Ibland knåpar vi ihop smarta och kul mail med nyheter, erbjudanden och uppdateringar.

Tack!

bottom of page