top of page
Gravad Rödstrimma
INGREDIENSER
4 PORTIONER (FÖRRÄTT)
250 g filé av Rödstrimma eller ryggbit av Clarias
1 msk strösocker
1 msk fint salt
1 tsk mald vitpeppar
0,5 dl fint hackad dill
1 citron till servering
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda socker, salt och vitpeppar.
2. Gnid in ryggbiten eller filéerna med kryddblandningen. Strö över fint hackad dill och vik ihop fiskbitarna.
3. Lägg filéerna i en plastpåse på en tallrik i kylen ca 2 dygn. Vänd gärna på plastpåsen 2-3 gånger.
4. Efter 2 dagar, skär upp och servera fisken med citronklyftor och mer fint hackad dill!
Vi hoppas att det ska smaka! Vill du hänga med oss på vår resa där vi ska rädda haven? Eller se mer av vårt dagliga arbete på gården? Titta då in på vår Instagram och håll utkik!
bottom of page