Havets Wallenbergare med färs av Gårdsclarias
INGREDIENSER
(4 PORTIONER)
Wallenbergare
500 g färs av Gårdsclarias
2 äggulor
1 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm finmalen svartpeppar
Ströbröd
Potatispuré
1 kg mjölig potatis
3,5-4 dl mjölk
2 krm vitpeppar
1-1,5 tsk salt
50 g smör
Till servering
25-50g smör
Gröna ärtor
Rårörda lingon
GÖR SÅ HÄR
1. Färsen, äggulorna och vispgrädden ska vara kylskåpskalla. Blanda färsen med äggulorna och lite av vispgrädden åt gången, rör tills det gått ihop. Salta och peppra.
2. Pressa och forma färsen till 4 stora biffar och vänd i ströbröd. Låt vila i 5 minuter innan du steker dem.
3. Skala och koka potatisen tills den blivit mjuk. Häll av vattnet och stompa potatisen i kastrullen. Värm mjölken och tillsätt sedan mjölken, smöret och krydda med vitpeppar och salt. Blanda väl.
4. Stek Wallenbergarna på medelhög värme i ca 5 minuter på var sida.
5. Koka ärtorna enligt anvisningarna på förpackningen.
6. Smält smöret i en kastrull och låt bryna tills det fått en gyllene färg och nötaktig smak.
7. Servera Wallenbergarna med potatispurén, kokta ärtor, rårörda lingon och det brynta smöret.
Vi hoppas att det ska smaka! Vill du hänga med oss på vår resa där vi ska rädda haven? Eller se mer av vårt dagliga arbete på gården? Titta då in på vår Instagram och håll utkik!