top of page
GF_Pil_Cirkel.png

Senapsclarias

INGREDIENSER

4 PORTIONER

Fisk

250g  ryggbit av Gårdsclarias


1-2-3 lag

1 dl ättiksprit (12%)

2 dl strösocker

3 dl vatten

 

Senapssås 

1 dl creme fraiche

1/2 dl skånsk senap

1/2 msk dijonsenap

1 tsk vitvinsvinäger

1 tsk honung

5 cm purjolök

1 dl hackad dill

1/2 äpple

1/2 dl majonnäs

GÖR SÅ HÄR

Dag 1

1. Koka upp ingredienserna till 1-2-3 lagen och låt svalna.


2. Skölj fisken och skär först filéerna på längden för att göra ryggbiten tunnare och sedan i bitar om 2x2 cm. Lägg i en väl rengjord burk med lock. Häll på den kalla 1-2-3 lagen och sätt på locket. Låt stå i kyl minst 1 dygn före servering.


Dag 2

1. Hacka äpple och purjolök fint. 


2. Blanda samman alla ingredienser till senapssåsen och smaka av med lite salt. 


3. Blanda ner Clariasen i senapssåsen, ät som den är eller servera på en bit kavring. Ät gärna samma dag.

Vi hoppas att det ska smaka! Vill du hänga med oss på vår resa där vi ska rädda haven? Eller se mer av vårt dagliga arbete på gården? Titta då in på vår Instagram och håll utkik!

Gårdsfisk finns hos utvalda återförsäljare.

Sticker Fisk från Svenska bönder

Följ med oss ner på djupet.

Ibland knåpar vi ihop smarta och kul mail med nyheter, erbjudanden och uppdateringar.

Tack!

bottom of page