
Senapsclarias
INGREDIENSER
4 PORTIONER
Fisk
250g ryggbit av Gårdsclarias
1-2-3 lag
1 dl ättiksprit (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
Senapssås
1 dl creme fraiche
1/2 dl skånsk senap
1/2 msk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk honung
5 cm purjolök
1 dl hackad dill
1/2 äpple
1/2 dl majonnäs
GÖR SÅ HÄR
Dag 1
1. Koka upp ingredienserna till 1-2-3 lagen och låt svalna.
2. Skölj fisken och skär först filéerna på längden för att göra ryggbiten tunnare och sedan i bitar om 2x2 cm. Lägg i en väl rengjord burk med lock. Häll på den kalla 1-2-3 lagen och sätt på locket. Låt stå i kyl minst 1 dygn före servering.
Dag 2
1. Hacka äpple och purjolök fint.
2. Blanda samman alla ingredienser till senapssåsen och smaka av med lite salt.
3. Blanda ner Clariasen i senapssåsen, ät som den är eller servera på en bit kavring. Ät gärna samma dag.
Vi hoppas att det ska smaka! Vill du hänga med oss på vår resa där vi ska rädda haven? Eller se mer av vårt dagliga arbete på gården? Titta då in på vår Instagram och håll utkik!