top of page
Senapsclarias
INGREDIENSER
4 PORTIONER
2-3 fileér (ca 200 g) ryggbit av Gårdsclarias
Smör
Salt
Peppar
Senapssås
1 dl creme fraiche
1/2 dl skånsk senap
1/2 msk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk honung
5 cm purjolök
1 dl hackad dill
1/2 äpple
1/2 dl majonnäs
GÖR SÅ HÄR
1. Skär Clariasen i 2*2 cm stora bitar och stek den i smör tills den är genomstekt. Krydda med salt och peppar.
2. Hacka äpple och purjolök fint.
3. Blanda samman alla ingredienser till senapssåsen och smaka av med lite salt.
4. Blanda ner Clariasen i senapssåsen och servera gärna på en bit kavring. Ät gärna samma dag.
Vi hoppas att det ska smaka! Vill du hänga med oss på vår resa där vi ska rädda haven? Eller se mer av vårt dagliga arbete på gården? Titta då in på vår Instagram och håll utkik!
bottom of page