Stekt Rödstrimma med brynt smör pepparrot och kapris
INGREDIENSER
4 PORTIONER
250 g filé av Rödstrimma
800 g potatis
100 g smör
Kapris
Ärtskott
Örtsalt
Vitpeppar
GÖR SÅ HÄR
1. Börja med att skala potatisen och koka den i saltat vatten.
2. När det bara är någon minut kvar på potatisen steker du fisken i smör och saltar och pepprar. Stek tills fisken fått fin färg på båda sidorna.
3. Ta ungefär 100 gram smör och lägg i en kastrull. Smält smöret och vispa samtidigt så det inte bränner i botten. Ta av smöret från värmen när det fått en gyllenbrun färg och doftar nötigt.
4. Lägg upp fisken och potatisen, riv pepparrot över och strö över kapris. Slå sedan över det brynta smöret och servera med ärtskott.
Vi hoppas att det ska smaka! Vill du hänga med oss på vår resa där vi ska rädda haven? Eller se mer av vårt dagliga arbete på gården? Titta då in på vår Instagram och håll utkik!