top of page
GF_Pil_Cirkel.png

Stekt Rödstrimma med brynt smör pepparrot och kapris

INGREDIENSER

4 PORTIONER

250 g filé av Rödstrimma

800 g potatis

100 g smör

Kapris

Ärtskott

Örtsalt

Vitpeppar

GÖR SÅ HÄR

1. Börja med att skala potatisen och koka den i saltat vatten. 


2. När det bara är någon minut kvar på potatisen steker du fisken i smör och saltar och pepprar. Stek tills fisken fått fin färg på båda sidorna. 


3. Ta ungefär 100 gram smör och lägg i en kastrull. Smält smöret och vispa samtidigt så det inte bränner i botten. Ta av smöret från värmen när det fått en gyllenbrun färg och doftar nötigt. 


4. Lägg upp fisken och potatisen, riv pepparrot över och strö över kapris. Slå sedan över det brynta smöret och servera med ärtskott.

Vi hoppas att det ska smaka! Vill du hänga med oss på vår resa där vi ska rädda haven? Eller se mer av vårt dagliga arbete på gården? Titta då in på vår Instagram och håll utkik!

bottom of page