top of page
GF_Pil_Cirkel.png

Stekt Ryggbit av GĂ„rdsclarias med pestopotatis toppat med parmesan

INGREDIENSER

(4 PORTIONER)

500 g ryggbit av GĂ„rdsclarias

1 kg delikatesspotatis

2 msk pesto

Parmesan

Ruccola

Salt

Peppar

1 msk olja

Smör att steka i

GÖR SÅ HÄR

1. SÀtt ugnen pÄ 200 grader. Halvera den oskalade delikatesspotatisen och hÀll ut pÄ en plÄt med bakplÄtspapper. HÀll över olja, salta och blanda runt vÀl. SÀtt in plÄten i ugnen i 20-30 min.


2. Salta och peppra Clariasen. Stek sedan i rikligt med smör tills fisken har en innertemperatur pĂ„ ca 65 grader. 


3. Stick potatisen med en provsticka och ta ut dem nĂ€r de Ă€r fĂ€rdiga. LĂ€gg potatisen i en skĂ„l och blanda runt tillsammans med peston.


4. Servera potatisen med den stekta Clariasen, ruccola och grovt riven parmesan.

Vi hoppas att det ska smaka! Vill du hänga med oss på vår resa där vi ska rädda haven? Eller se mer av vårt dagliga arbete på gården? Titta då in på vår Instagram och håll utkik!

bottom of page