Stekt Ryggbit av GĂ„rdsclarias med pestopotatis toppat med parmesan
INGREDIENSER
(4 PORTIONER)
500 g ryggbit av GĂ„rdsclarias
1 kg delikatesspotatis
2 msk pesto
Parmesan
Ruccola
Salt
Peppar
1 msk olja
Smör att steka i
GÖR SÅ HÄR
1. SÀtt ugnen pÄ 200 grader. Halvera den oskalade delikatesspotatisen och hÀll ut pÄ en plÄt med bakplÄtspapper. HÀll över olja, salta och blanda runt vÀl. SÀtt in plÄten i ugnen i 20-30 min.
2. Salta och peppra Clariasen. Stek sedan i rikligt med smör tills fisken har en innertemperatur pÄ ca 65 grader.
3. Stick potatisen med en provsticka och ta ut dem nÀr de Àr fÀrdiga. LÀgg potatisen i en skÄl och blanda runt tillsammans med peston.
4. Servera potatisen med den stekta Clariasen, ruccola och grovt riven parmesan.
Vi hoppas att det ska smaka! Vill du hänga med oss på vår resa där vi ska rädda haven? Eller se mer av vårt dagliga arbete på gården? Titta då in på vår Instagram och håll utkik!