top of page
GF_Pil_Cirkel.png

Urban Deli fiskgratäng med ryggbit av Gårdsclarias

INGREDIENSER

(4 PORTIONER)

Gårdsclarias

300 g ryggbit av Gårdsclarias


Rimmlag

1 l vatten

1/2 dl salt


Pommes duchesse

1000 g mjölig skalad potatis

50 g smör

50 g olja

3 äggulor

Salt

Citronsaft


Skaldjurssås

25 g smör

3 msk vetemjöl

3 msk tomatpuré

1 msk dillfrö

1,5 dl vispgrädde

2 dl skaldjursbuljong

1,5 dl crème fraiche

Smaka upp med salt


Fänkålscruditeé

1 st fänkål

Citron

Olivolja

Salt


Tillbehör

80 g spenat


GÖR SÅ HÄR

Gårdsclarias

1. Rimma Gårdsclariasen i saltlag. Koka vatten och salt tills saltet löst upp sig. Låt svalna och låt fisken rimma i saltlagen i 30 minuter.


Pommes duchesse

2. Koka potatisen i saltat vatten. Mosa och låt ånga av ett slag.

Tillsätt smör, olja och äggulor och vispa tills slät. Smaka av med salt och citronsaft. Fyll på spritspåse med stjärntyll.


Skaldjurssås

3. Bryn smöret i en kastrull tills den börjar ta lite färg.Tillsätt vetemjöl, tomatpuré och dillfrön, fortsätt att bryna tills tomatpurén är rejält urfräst. Tillsätt vispgrädde och skaldjursbuljong, koka upp och vispa slät. Tillsätt crème fraiche och koka upp och vispa med jämna mellanrum, smaka av med salt.


Fänkålscrudité

4. Skiva fänkålen tunt, skölj, krama med salt, olivolja och citron.


Spenat

5. Stek hastigt i olja, krydda med lite salt.


Fiskgratäng

6. Ta en ungsfast form och lägg i fisken, baka den sedan i ugnen i 15 minuter. Ta ut formen och montera sedan fiskgratängen i den här ordningen: Spritsa pommes duchesse runt kanten. Häll sedan ca 1,5 dl sås i botten följt av hälften av fänkålscruditén och addera sedan clarias, stekt spenat, resten av fänkålscruditén och skaldjursåsen.


Tillagning:

7. Baka på 225°C i 30 min.

Vi hoppas att det ska smaka! Vill du hänga med oss på vår resa där vi ska rädda haven? Eller se mer av vårt dagliga arbete på gården? Titta då in på vår Instagram och håll utkik!

bottom of page