top of page
090A2374-76.jpg

För ett hav i balans.

Mer än 75 % av all fisk som äts i Sverige är importerad samtidigt som industriellt fiske och konventionell fiskodling omgärdas av flera miljöproblem. Det handlar om foderfiske, överfiske, övergödning, rymning och sjukdomar där allt resulterar i ett hav i obalans.

 

Här föddes idén om Gårdsfisk – ett integrerat vatten- och jordbrukssystem där vi låter svenska bönder föda upp fisk på sina gårdar. På det sättet kan vi fortsätta äta god fisk samtidigt som vi kan minska överfisket och övergödningen av våra hav. Våra fiskar ger under sin uppväxt näring till grödan som odlas på åkern utanför lagården vilket gör det till ett nästintill slutet kretslopp – fisk för framtiden helt enkelt!

 

Vårt system finns just nu hos ett gäng skånska bönder som dagligen arbetar med att föda upp världens (förmodligen) mest hållbara fisk. Systemet är dessutom skalbart vilket gör att vi tillsammans med fler bönder kan fortsätta föda upp fisk som minskar belastningen på våra hav. Vi kan idag leverera fisk till hela landet, men vårt mål är att kunna försörja hela världen med lokalproducerad fisk från gård.

 

Vår vision är hav i balans. Vi är en liten del i den kedjan och vi är glada över att du väljer Gårdsfisk så att vi kan fortsätta vårt arbete för ett hav i balans. 

Screenshot 2023-08-28 at 13.35.02.png

Läs om hur allt startade.

Screenshot 2023-08-28 at 13.34.48.png

Jobba hos Gårdsfisk, för haven!

bottom of page